Καλλιτέχνες & έργα

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ

2019 – 2022

Από το 2019 ο οργανισμός Πριμαρόλια έχει συνεργαστεί με πάνω από 25 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τη δημιουργία πρωτότυπων έργων σύγχρονης τέχνης, με αφορμή την ιστορία και τον πολιτισμό της μαύρης σταφίδας. Η ετήσια έκθεση σύγχρονης τέχνης αποτελεί την κορωνίδα του Φεστιβάλ Πριμαρόλια με έδρα το Αίγιο.

Συναδέλφισσες – Μαρία Βαρελά (2021)
Flowers from the Uncanny Valley – Λουκάς Μεσσηνέζης, Γιάννης Μπρούζος (Ωάννες)
Πέρα από τα Βασίλεια της Θάλασσας και της Στεριάς – Γιάννης Κρανιδιώτης (2020)

Από το 2019 έως και σήμερα, αυτές οι εκθέσεις σύγχρονης τέχνης έχουν αναδείξει νέες και καινοτόμες ιδέες στην σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία φέρνοντας κοντά ποικίλα πεδία και εκφραστικά μέσα (performance art, video art, εγκαταστάσεις, τοποειδικές πρακτικές, ψηφιακή τέχνη, διαδραστικά γλυπτά, τέχνη του ήχου, τέχνη-επιστήμη, animation, καλλιτεχνικά εργαστήρια, κ.ά.). Η καινοτομία στις ιδέες έγκειται τόσο στην επιμελητική προσέγγιση (σχέση τόπου, ιστορίας, σύγχρονης τέχνης) όσο και στην καλλιτεχνική δημιουργία.

To έργο του μήνα

In the middle of the way – Κώστας Παππάς

Έτος: 2019

Μεταλλικά καρότσια μεταφοράς, φωτιστικά, λάμπες

Οι κατασκευές παρότι έχουν την δυνατότητα κίνησης, μεταφοράς και αποθήκευσης, βρίσκονται σε μια συνθήκη αναμονής ή παύσης δημιουργώντας έναν βουβό διάλογο μεταξύ τους. Τα ίδια τα κελύφη τους αποτελούν αποθήκες ενέργειας και φωτισμού ενώ λειτουργούν ως δεσμώτες και δεσμοφύλακες ενός απροσδιόριστου καθήκοντος, σε μια σταθερή δέσμευση με την εργασία, την κόπωση και την διαρκή προσπάθεια επίδοσης.

Γνωρίστε τους καλλιτέχνες

25 πρωτότυπα έργα τέχνης περιμένουν να τα ανακαλύψετε